Onthaal

Speelplaats Sint-Catharinacollege
Het Sint-Catharinacollege hecht veel belang aan de opvang van haar nieuwe leerlingen. Voor de meesten is de overgang van de kleine vertrouwde basisschool naar het grote college immers een hele stap.

Een eerste kennismaking

Vele jongens en meisjes leren het College kennen tijdens onze openschooldag. Sommige basisscholen komen zelfs op bezoek met de hele klas.

De inschrijving

Na de inschrijving kan je in alle rust een gesprek voeren met een van de aanwezige leerkrachten, de directeur of de adjunct-directeur. Zij bezorgen je alle nodige inlichtingen en geven je een rondleiding door de school.

De onthaalavond

Op het einde van de grote vakantie nodigen we alle nieuwe leerlingen uit voor een onthaalavond. Je verneemt er in welke klas je bent ingedeeld en wie je toekomstige klasgenoten zijn. In ons college mag je trouwens een woordje meespreken in die klasindeling. Zo ben je zeker dat je je vrienden en vriendinnen terugziet. Tijdens de onthaalavond maak je ook kennis met je klastitularis en je andere leerkrachten. Zij tonen je waar je klaslokaal ligt en geven je eveneens de dagindeling van de eerste schooldag. Na een hapje en een drankje kan je de handboeken meenemen die je bij de inschrijving hebt besteld.

De eerste schooldag

Om 8.30 u. verzamelen de nieuwe leerlingen op de speelplaats met hun titularis op een vooraf afgesproken punt. Samen met hem of haar gaan jullie naar de feestzaal voor een controle van de namen. Je ontvangt er ook je schoolagenda en toetsenblaadjes. Daarna gaan jullie met je klasgenoten naar het eigen klaslokaal. ’s Middags toont de titularis waar je kan eten, frisdranken kopen en waar de warme maaltijden worden geserveerd. In de namiddag krijg je dan de eerste lessen.

De eerste schoolmaand

In september organiseren we voor de nieuwe leerlingen verschillende projecten o.a. leren leren en pestpreventie… Tijdens de dag van de studiemethode maken we je in een ontspannen sfeer vertrouwd met de wijze van lesgeven en studeren in het middelbaar onderwijs. Later op het jaar organiseren we een aangename voordracht over ‘Leren leren’ waarop we ook de ouders uitnodigen.

De rest van het schooljaar

Heb je een vraag, een opmerking, een probleem? Tal van mensen staan klaar om je te helpen: vakleerkrachten, je titularis, het secretariaat, de adjunct-directeur en de directeur. In ons college loop je nooit verloren!