Bereikbaarheid

Geraardsbergen ligt op een spoorwegknooppunt met niet minder dan vier lijnen. De dienstregeling van de treinen is afgestemd op de schooluren. Via NMBS.be (of app) kan je de vertrek- en aankomsturen van alle treinen in Geraardsbergen terugvinden en opzoeken.

De treinen van de lijn Ath-Geraardsbergen halen leerlingen op in Lessen en Acren. De treinen van de lijn Denderleeuw-Geraardsbergen brengen leerlingen uit Appelterre, Zandbergen, Idegem en Schendelbeke naar onze school. De trein uit Zottegem stopt in Lierde en de trein uit Edingen haalt leerlingen op in Herne, Tollembeek, Galmaarden en Moerbeke.

Ook De Lijn zorgt voor een uitgebreid netwerk van busverbindingen vanuit de naburige gemeenten naar Geraardsbergen. In Bever, Overboelare, Sint-Martens-Lierde, Sint-Maria-Lierde, Deftinge, Aspelare, Voorde, Grimminge, Nieuwenhove, Waarbeke, Atembeke, Steenhuize, Hemelveerdegem, Sint-Lievens-Esse, Elst, Parike, Everbeek, Zarlardinge of Goeferdinge vind je een bushalte. Meestal volstaat een korte rit van een kwartiertje om het college te bereiken.