Londen 2016

Londen 2016
  • Londen 2016
  • Londen 2016
  • Londen 2016
  • Londen 2016
  • Londen 2016
  • Londen 2016
  • Londen 2016
  • Londen 2016

8-9-10 februari : Londen-Canterbury

De Londenreis 2016 kende een woelige start, en dit had helemaal niets met de voorbeeldige leerlingen te maken, maar wel met het stormachtige weer!  Windkracht 9 à 10 op zee, dat betekende  een bootovertocht van vier uur in plaats van de gebruikelijke anderhalf, én een record aantal zeezieke leerlingen… Door de vertraging moest  het programma van de eerste dag in versneld tempo worden afgewerkt, en was er net iets minder tijd om plaatjes te nemen van de Tower Bridge en om door Tate Modern te dwalen. De busrit door het centrum bezorgde de leerlingen een eerste indruk van het centrum van Londen. In het imposante Natural History Museum of het intrigerende Science museum konden ze daarna heel wat kennis opdoen. Verder mochten ze zich vergapen aan de extravagant dure spulletjes in het luxewarenhuis Harrods.

Op dag 2 waren de weergoden ons gunstiger gezind…terwijl het in België bleef regenen en men wateroverlast signaleerde, brak in Londen zowaar het zonnetje door… ‘s Ochtends ontdekten de leerlingen historische schatten in het British Museum en daarna stond een lange stadswandeling op het programma. Millennium Wheel, Big Ben and the Houses of Parliament, Downing Street 10, the Horse Guards, Buckingham Palace, Trafalgar Square,… alle Londense ‘must-sees’ passeerden de revue onder een blauwe hemel ! Daarna bewonderden de leerlingen in de National Gallery ondermeer ‘Het huwelijk van Arnolfini’ van Van Eyck en ‘De zonnebloemen’ van Van Gogh. Voor al deze culturele inspanningen werden ze beloond met een lekkere pizza en enkele shoppinguurtjes in Leicester Square, Piccadilly Circus, Regent Street en Oxford Street. Tot slot mochten ze allemaal meebrullen met de tophits van Michael Jackson in de musical Thriller.

Na de grote wereldstad Londen verkenden de leerlingen op dag 3 het gezellige stadje Canterbury. Het bezoek aan de imposante kathedraal, de moederkerk van de Anglicaanse kerk, wist de leerlingen echt te boeien. Daarna ontdekten ze op eigen houtje het gezellige centrum van Canterbury, waar de shopaholics alweer hun hartje konden ophalen. En voor ze het wisten, was het alweer tijd om richting haven te rijden, en de oversteek te wagen. Gelukkig verliep die deze keer gladjes….