Onthaal

We verwelkomen onze nieuwe leerlingen in het eerste jaar tijdens een warm onthaalmoment:

op 29 augustus
  • 18.30u. voor de klassen 1B
  • 20.00u. voor de klassen 1A basis
op 30 augustus
  • 18.30u. voor de klassen 1A uitdieping
  • 20.00u. voor de klassen 1A klassieke talen
op 1 september
  • zij-instromers
Het Sint-Catharinacollege hecht veel belang aan de opvang van haar nieuwe leerlingen. Voor de meesten is de overgang van de kleine vertrouwde basisschool naar het grote college immers een hele stap.

Een eerste kennismaking

Vele jongens en meisjes leren onze school kennen tijdens onze bezoekdagen voor leerlingen van het zesde leerjaar van de basisschool.

De inschrijving

Bij de inschrijving kan je in alle rust een gesprek voeren met een van de aanwezige leerkrachten, de directeur of de adjunct-directeur. Zij bezorgen je alle nodige inlichtingen.

De onthaalavond

Op het einde van de grote vakantie nodigen we alle nieuwe leerlingen en hun ouders uit voor een onthaalavond. Je verneemt er in welke klas je bent ingedeeld en wie je toekomstige klasgenoten zijn. Tijdens de onthaalavond maak je ook kennis met je klassenleraar en een aantal andere leerkrachten. Zij tonen je waar je klaslokaal ligt en geven je eveneens de dagindeling van de eerste schooldag. Bij een hapje en een drankje kan je met ons nog even napraten.

De eerste schooldag

Om 8.25 u. verzamelen de nieuwe leerlingen op de speelplaats met hun klassenleraar. Samen gaan jullie naar de feestzaal voor een controle van de namen. Je ontvangt er ook je schoolagenda en toetsenblaadjes. Daarna gaan jullie met je klasgenoten naar het eigen klaslokaal. ’s Middags toont de klassenleraar het schoolrestaurant en eetzalen. In de namiddag krijg je dan de eerste lessen.

De eerste schoolmaand

In september organiseren we voor de nieuwe leerlingen verschillende projecten o.a. leren leren en pestpreventie… We besteden bijzondere aandacht aan het leren en studeren in het secundair onderwijs. Later op het jaar organiseren we een aangename voordracht over ‘Leren leren’ waarop we ook de ouders uitnodigen.

De rest van het schooljaar

Heb je een vraag, een opmerking, een probleem? Tal van mensen staan klaar om je te helpen: vakleerkrachten, je klassenleraar, het secretariaat, de adjunct-directeur en de directeur. In ons college loop je nooit verloren!