Schoolrestaurant

Nieuwe eetcultuur

Schoolrestaurant Sint-CatharinacollegeWij bieden onze leerlingen het EET.LEER.LEEF-project aan. Wij willen onze leerlingen in het schoolrestaurant een gezonde en gevarieerde eet-en levensstijl bijbrengen. Met seizoensproducten van Belgische bodem maakt de kok creatieve en voedzame gerechten.  Warme maaltijden, broodjes-en saladbars, dagverse soep, desserten en dranken… er is voor elk wat wils, ieder is vrij te kiezen wat hij wil. Betalen in het restaurant doen de leerlingen door middel van een badge.

Eet. Leer. Leef.

Een gesmaakte filosofie van ons Scolarest-team

Met Eet. Leer. Leef. richten we ons tot de jongeren, hun ouders en de scholen. Het is ons duurzaam engagement en verrijkend(op)voedingsconcept dat ‘de jeugd van tegenwoordig’ op school een gezonde en gevarieerde eet- en levensstijl wil bijbrengen.

EET – Ons engagement om de schoolgaande jeugd te verwennen met lekker eten dat hen sterkt in het leven.
LEER – Ons engagement om jongeren en schoolmedewerkers bewust te maken van een gezonde levensstijl.
LEEF – Ons engagement om een veilige en duurzame omgeving te creëren, die bijdraagt tot de gezondheid en het welzijn van onze jeugd, onze klanten en de maatschappij.

EET - Lekker eten maakt gelukkig

KoksAls je lekker en gezond gegeten hebt, dan voel je je goed. Je geniet en zit vol energie. Daarom hebben we altijd een gevarieerd voedingsaanbod klaar dat uitblinkt door een (h)eerlijke smaak en dagverse ingrediënten.

EEN UNIEKE EETVARING Als school wilt u uw leerlingen en studenten gezond en met smaak (op)voeden. Onze passie voor lekker eten komt u dan goed van pas. In alles wat we doen, streven we naar heerlijke, opwindende en voedzame eetmomenten. Onze keukenchefs en voedingsdeskundigen gaan daarbij zorgvuldig te werk, met respect voor de eigenheid van de school en haar leerlingen. Elk individu is tenslotte anders. Daarom werken we nauw met u samen, als een partner in food, om die unieke eetervaring te creëren die bij iedereen in de smaak valt.

VERS, VOEDZAAM EN GEVARIEERD Onze eetfilosofie steunt op drie pijlers. We gebruiken uitsluitend dagverse grondstoffen en de fijnste ingrediënten. Met seizoensproducten van Belgische bodem maken we creatieve en voedzame gerechten. Nu eens naar traditioneel recept, met respect voor het culinaire patrimonium, dan weer vernieuwend, geïnspireerd op innoverende technieken. Niet toevallig volgen onze chefs opleidingen bij Yves Mattagne, trendsetter in het vak, ster van de gastronomische keuken en meester in smaken. Variatie is dus troef. Warme maaltijden, broodjes- en salad bar, take-out services, ontbijt, vieruurtje, Dagverse soep, desserten, gezonde dranken, …

BEPROEFDE AMBASSADEURS Onze mensen maken het verschil. Het zijn stuk voor stuk bedreven en gedreven voedingsexperten. Gepassioneerde ambassadeurs van de ‘betere keuken’. Van catering managers, keukenchefs en keukenpersoneel tot voedingsdeskundigen en aankoopverantwoordelijken. Iedereen is erop gebrand om u de gewenste service te leveren. Bovendien houden alle medewerkers doorlopend de vinger aan de pols. Workshops en individuele sessies maken hen vertrouwd met nieuwe culinaire ontwikkelingen en concepten. Een beproefd recept dat voor de scholen een garantie biedt op lekker eten.

LEER - Leren gezond leven

TienersEen evenwichtige en gevarieerde voeding is de basis van een gezonde levensstijl. Dat willen we jongeren bijbrengen en dat doen we heel interactief, met veel inzet en zin voor innovatie.
EEN GOED PLAN
Gezond eten is een continu leerproces. Ook voor ons. Met trainingen en opleidingen voeden we onze teams voortdurend op en houden we hen up-to-date met de nieuwste eettrends en -regels. En daar wordt ook u beter van. Daarnaast kunnen ze steeds rekenen op het advies van ervaren voedingsdeskundigen. Hun kennis vormt een belangrijke toegevoegde waarde in onze dienstverlening. Zo berekenen en analyseren zij, met behulp van specifieke software, de voedingswaarde van de maaltijden. Handig, zeker als leerlingen een bepaald dieet moeten volgen. Dankzij die samenwerking voldoen al onze menu’s aan de aanbevelingen van het Nationaal Voedings- en Gezondheidsplan van de Belgische overheid.

ROND DE TAFEL
Om jongeren bewust te maken van en te informeren over het belang van een gezonde voeding en levensstijl, organiseren we workshops en lezingen (zie verder). We vinden het nu eenmaal belangrijk onze kennis te delen. Ook met de scholen en de ouders. Door rond de tafel te zitten, kunnen we hen overtuigen van onze verantwoorde manier van werken. Zo zien ze dat we authentieke producten gebruiken, doorheen de hele keten waterdichte kwaliteitscontroles uitvoeren en een optimale traceerbaarheid van de grondstoffen garanderen. Zo leren ze dat we onze service perfect afstemmen op het imago en het budget van de school en dat we veel meer zijn dan een ‘catering service’. We staan dus heel dicht bij u en uw klanten.

KOKEN IS GEEN DROGE KOST !
Hoe kunnen we leerlingen warm maken voor een gezonde levensstijl? Niet door hen droge kost te serveren, maar door hen zelf te laten ontdekken hoe vet of cool eten kan zijn. Met interactieve workshops en verfrissende acties maken we van hen slimme eters.

  • Smaakklassen: tijdens interactieve proeverijen in de klas (her)ontdekt de jeugd de authentieke smaak van groenten en ander lekkers.
  • Koken op kot: studentenkost is meer dan spaghetti, frieten, opgewarmde mamaschotels en boterhammen met choco. In deze workshops leren toekomstige studentleven aan de slag kunnen. Als uitsmijter krijgen ze een ‘gezond’ kookboekje.
  • Mijn schoolrestaurant: één week per schooljaar beslist de leerlingenraad over het schoolrestaurant, met als centrale thema’s: gezondheid, animatie en beleving. De leerlingen staan in voor de promotie, bediening en marketing.
  • De wereld van ELL: workshop van één uur waar, op een creatieve manier, de aanwezigen (leerlingenraad, ouderraad, directie, lerarenkorps, …) kennismaken met de wereld van Eet. Leer. Leef.

LEEF - In een veilige en duurzame wereld

EetLeerLeefAls onderneming dragen we een grote verantwoordelijkheid. Respect voor de jongeren, onze klanten en het milieu stuurt ons handelen in de richting van een duurzaam beleid waar iedereen beter van wordt.

VERANTWOORDE PARTNER
Een ethisch verantwoord en duurzaam beleid uitbouwen, begint bij onszelf. We beseffen heel goed dat we een morele en wettelijke verplichting hebben om de economische, socio-economische en ecologische impact van onze activiteiten tot een minimum te herleiden. En dat doen we dan ook vol overgave. Meer dan een cateraar, willen we immers een partner zijn die met u meedenkt en uw educatieve projecten actief voedt.

  • Een gezond eetpatroon heeft een positieve invloed op de levenswijze van de jeugd.
  • Een verantwoord aankoopbeleid garandeert financiële transparantie en een optimale traceerbaarheid van grondstoffen.
  • Het milieu verdient onze grootste zorg. We werken nu eenmaal met natuurlijke grondstoffen.
  • We hechten veel belang aan onze maatschappelijke rol en een goed nabuurschap.
  • Onze medewerkers krijgen alle kansen zichzelf te ontplooien.
  • We verbinden ons tot een duurzaam partnership met onze klanten

MAXIMALE TRANSPARANTIE
Als verantwoorde partner garanderen we scholen een maximale transparantie. We communiceren open over onze prijsstructuren en het aanbod. Handig, want zo kunt u uw budgetten mooi onder controle houden. En het laat ons toe onze diensten precies af te stemmen op de beschikbare middelen en de wensen van de school. Een gevarieerde en gezonde voeding krijgt hierbij altijd prioriteit.

VERANTWOORD AANKOOPBELEID Gezonde en kwaliteitsvolle maaltijden, gemaakt met traceerbare producten en met respect voor mens en milieu, hebben een prijskaartje. Om dat binnen de perken te houden, hebben we een centraal aankoopbeleid ontwikkeld. Hiervoor werken we nauw samen met de voedingsexperten en ‘supply chain managers’ van De Compass Group, wereldleider in food en support services. Dankzij hun uitstekende contacten met leveranciers kunnen we het best accuraat inspelen op veranderende marktsituaties en nieuwe behoeften van onze klanten.

Ter ondersteuning van de EET.LEER.LEEF filosofie, stelt SCOLAREST hierna de verschillende communicatietools voor die gebruikt worden in het schoolrestaurant alsook via onze communicatieplatform www.eetleerleef.be
Doelgroep: iedereen, maar zeer specifiek gericht naar:

  • Alle consumenten die het schoolrestaurant willen of reeds bezoeken,
  • Alle ouders van de studenten die steeds op de hoogte willen blijven betreffende de restaurantactiviteiten van zijn zoon of haar dochter,
  • Alle stakeholders: ouderraad, leerlingenraad, …